Residentie Operette ODES (Operette Door Eendracht Sterk), kortweg ODES werd opgericht op16 januari 1933.

De schuifdeuren heeft ODES jaren geleden vaarwel gezegd en is gewend de lat zelf hoog te leggen. Hierdoor is ODES doorgegroeid naar de grote theaters en kan zij rekenen op een behoorlijke vaste groep bezoekers. Jarenlang was ODES te gast in het World Forum Theatre ( het voormalige Nederlands Congresgebouw ) waar zij haar jaarlijkse productie op de planken bracht. In 2009 werd voor het eerst de productie opgevoerd in de Rijswijkse Schouwburg. Dit theater is wat minder kolossaal en geeft de spelers meer contact met het publiek. Bovendien bestaat hier de mogelijkheid om meerdere voorstellingen te geven.

Voor de operette productie selecteert Odes zoveel mogelijk de solisten uit het eigen koor, aangevuld met eventuele gastsolisten. Uit het koor wordt ook de dansgroep geselecteerd. Om een productie tot een goed eind te brengen maakt Odes ook gebruik van een professioneel productieteam bestaande uit een regisseur, een dirigent, een choreografe en een repetitor. Door eigentijdse accenten aan te brengen, zonder het verhaal of de muziek van de oorspronkelijke operette geweld aan te doen, tracht zij de voorstellingen toegankelijker te maken voor een breed publiek, jong en oud. Hiermee probeert Odes ook mensen te bereiken die nog onbekend zijn met operettes.

Naast de grote operettes verzorgt ODES ook diverse concerten. Hier zetten de leden van Odes zich maximaal voor in om de muziek, zang en dans naar die mensen te brengen, die niet zelf naar een productie kunnen komen.

Tevens verzorgt ODES jaarlijks musical classes voor haar leden. In deze classes kunnen leden die zich hiervoor aanmelden zich bekwamen op het gebied van musical. In een zeer korte periode wordt een low-budget productie ontwikkeld waarvan het resultaat op een besloten avond aan de leden wordt getoond. Op die manier kunnen de leden zich ontwikkelen en kan het productie team zich op de hoogte stellen van de vorderingen van de leden op het gebied van muziektheater. Deze producties worden zowel door de leden als hun gasten ervaren als een feestje.

Door al deze mogelijkheden hoopt ODES een kweekvijver te zijn voor die gene die willen zingen, dansen en acteren of achter de schermen actief willen zijn met het theatervak, maar bovenal hoopt zij nog vele jaren de mensen te kunnen laten genieten van operettes en concerten.