PRODUCTIETEAM

Dirigent  

Sinds 2002 is Miroslav Dimitrov verbonden aan ODES als pianist/repetitor. Ook tijdens concerten en de open theater avonden is Miroslav de vaste pianist van ODES. Met de komende productie staat Miroslav voor de zesde maal borg voor de kwaliteit van de muziek. Met zijn optredens als dirigent en muzikaal leider voor de jubileumprodukties "Gräfin Mariza" en "Die Fledermaus" heeft Miroslav zich als een zeer bekwaam musicus getoond en zowel bij koorleden en soli als bij de musici in het orkest enorm respect geoogst. De daarop volgende producties heeft hij dit respect alleen maar vergroot. Miroslav toont enorme empatie bij de coaching en begeleiding van de solisten en het koor.

Miroslav speelt al vanaf zijn 4e jaar piano en volgde zijn opleiding aan Muziek-lyceum "Pantcho Vladigerov" in Burgas (Bulgarije) en studeerde later aan de Nationale Muziekacademie in Sofia (Cum Laude afgestudeerd). 

foto miro
   
  Regisseur
creatives

Regisseur Dick Schaar heeft zijn theateropleiding genoten aan het Sweelinck conservatorium (afdeling muziek en drama) in Amsterdam. Al jaren een brok ervaring in de operette-, opera- en inmiddels ook musical wereld. De laatste jaren is Dick Schaar ook veel te bewonderen in musicals als Oliver, 42nd street, Titanic, Beauty and the beast, Ciske de Musical, De Jantjes en 1953 de musical. Voor zijn rol in de Jantjes werd Dick genomineerd voor de John Kraaykamp Musical Awards voor de beste mannelijke bijrol. Dick speelde gastrollen in de televisie series Oppassen, GTST, Baantjer, Flikken Maastricht en "Moeder ik wil bij de Revue".

Sinds 1989 is Dick de regisseur bij ODES. Met " De Jantjes " gaat hij z'n 30ste productie bij ODES uitvoeren. Op zich een hele bijzondere situatie. Dick heeft daarmee een bijzondere band opgebouwd met de vereniging. Het feit dat Dick na zoveel jaar nog inspiratie weet te putten uit het "materiaal" van ODES geeft de vertrouwensband tussen Dick en het hele gezelschap weer. Samen met zijn twee assistenten Sander Bunschoten en Paul Kok weet dit creatieve team elk jaar weer het voorgaande te overtreffen.

Daarnaast zijn Sander en Paul verantwoordellijk voor het decorontwerp, het lichtplan en het stagemanagement tijdens de voorstellingen.

Anita Spijkers is verantwoordelijk voor de rekwisieten.

   
Choreografie  
Voor Judith Klanker wordt " De Jantjes " de 20e productie bij ODES waarvoor zij de choreografie voor haar rekening neemt. De dansgroep van ODES wordt elk jaar weer zeer gewaardeerd door haar publiek en is het resultaat van maanden van intensieve arbeid. Ook Judith maakt deel uit van de hechte groep creatives die als productieteam elkaar feilloos aanvullen en -voelen. Met het succesvolle resultaat tot gevolg. Judith heeft haar opleiding gevolgd aan de Nationale Ballet academie als klassiek balletdanseres. Vele jaren danste zij bij de Hoofdstad operette en werkte zij mee aan producties bij de Nederlandse Opera, Nationaal Ballet en Nationale Reisopera. judith